+381 (027) 321 - 671

Промоција књиге “Укуси Старе планине”

Промоција књиге Укуси Старе планине и разговори о гастрономији као нематеријалној културној баштини и ресурсу за развој одрживог туризма

На промоцији ће говорити:

Дејан Загорац, истраживач Завода за проучавање културног развитка из Београда, аутор публикације Укуси Старе планина

Иван Светозаревић, дипломирани туризмолог из Књажевца, сарадник на књизи Укуси Старе планине.

Представник Туристичке организације Пирот

Драган Огњановић, директор Библиотеке Раде Драинац, Прокупље

Драган Симић, директор туристичког кластера Радан планина

Књига Укуси Старе планине представља део едиције „Укуси“ Завода за проучавање културног развитка у којој су објављени и Укуси Ђердапа, Укуси Златибора и Укуси Делиблатске пешчаре и представљају монографије о материјалној и нематеријалној баштини заштићених природних добара. Гастрономија је једна од најпознатијих брендова наше земље и њено полуларисање као и очување старих рецепата представља важну основу за развој туризма. Стара планина као и градови који се на њу ослањају Књажевац и Пирот дају пример добре праксе другим деловима Србије како треба чувати наслеђе и како гастрономију ставити у центар туристичке понуде.

На презентацији би се разговарало и о потенцијалима и традицији топличког краја и посебно о могућности креирања дестинације Радан планине као предела веома богатог културним и историјским наслеђем а не тако промовисаном и познатом у другим крајевима Србије.

Промоција ће се одржати у четвртак, 20. априла у 14 часова у Спомен соби „Драинац“