ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Библиотекарско друштво

Матичне библиотеке

Vinaora Nivo Slider
Посета потпредседнице владе Србије Maje Гојковић

Награда за књигу у издању НБ "Раде Драинац" Прокупље

 

Удружење књижевника Србије донело је одлуку да награди Антологију српског афоризма „Године заплета" наградом „Радоје Домановић".
Цитирамо из одлуке жирија: „Највреднија антологија која представља сатиричну књижевност је Антологија српског афоризма „Године заплета", коју је објавила Народна библиотека „Раде Драинац" из Прокупља, а приредио је књижевник Драган Огњановић (1972), такође из овог града."


Издаваштво Библиотеке је у последњих пола деценије постало једна од најзначајнијих области њеног културног деловања. Објављена је поводом 110 година од оснивања прва монографија Библиотеке, објављен је у сарадњи са САНУ и Филозофским факултетом из Ниша први Зборник о књижевном стварању Рада Драинца, објављени су први преводи Драинчевог дела на француски и енглески језик, објављена је прва монографија о др Душану Милачићу и први зборник из области библиотечко-информационе делатности „Књижевни легати у институцијама културе, сталне књижевно-меморијалне поставке и задужбине у Србији: Садашњост и перспектива". Уз поменута издања објављен је значајан број ауторских књига и репринт издања. Стигла је и прва награда за издаваштво библиотеке и, то не било која већ значајна национална награда „Радоје Домановић" Удружења књижевника Србије.


Награда „Радоје Домановић" је потврда да је у издавачкој делатности Библиотека на правом путу, али уједно и обавезује да се настави још енергичније и професионалније.


 

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

EUTEKA

Шта да читам

Новости у БДС

002543831
Danas
Juce
Ove ned
Prosla ned
Ovaj mesec
Prosli mesec
Ukupno
72
167
699
2540957
10462
25350
2543831

IP: 3.237.27.159
2022-09-30 18:20:00

Видео материјал