ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Библиотекарско друштво

Матичне библиотеке

Vinaora Nivo Slider
Посета потпредседнице владе Србије Maje Гојковић

Град купио нове књиге Библиотеци

 

 

 

У Народној библиотеци „Раде Драинац", организована је изложба нових књига које су купљене средствима Града Прокупља.

-Библиотека је сада богатија за још 578 нових књига, које смо добили првом јавном набавком од Града Прокупља у износу од 375 хиљада динара. Сада за наше чланове имамо нове књиге разних жанрова, јер смо водили рачуна пре свега о деци и омладини. За њих сада имамо нове различите књиге и наслове, почев од сликовница до неких шарених издања о диносаурусима, за оне старије, наше омладинце набавили смо различита издања о науци, али и хумористичко-авантуристичке романе. За одрасле су ту пре свега бестселер издања разних жанрова, почев од историјских, љубавних, па до научно-фантастичних трилера, рекао је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић.

Он је истакао да ће већ после овогодишњег Сајма књига у Београду, бити расписана друга јавна набавка, која ће бити већа и са више издања, јер највећи део продукције књига наменски се штампа на јесен.

-Тада ћемо набавити нова издања, која су изашла у септембру и октобру, а која ћемо имати до краја године у Библиотеци. Ту набавку ће такође финансирати Град Прокупље. Почетком новембра, отворићемо и огранак наше Библиотеке у Малој Плани. Тада ће нам у помоћ, кроз набавку књига, притећи програмска акција Радио Београда „Програм солидарности". Ту очекујемо да добијемо око 1000 књига и још један поклон за Основну школу „Светислав Мирковић Ненад" у Малој Плани, нагласио је Огњановић и позвао чланове прокупачке Библиотеке да дођу и позајме нове књиге на читање.

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

EUTEKA

Шта да читам

Новости у БДС

2300900
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
29
164
1702
2293502
11290
49535
2300900

IP: 3.80.5.103
2021-06-25 01:19:53

Видео материјал