ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Библиотекарско друштво

Матичне библиотеке

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
ЖИРИ ЗА НАГРАДУ "ДРАИНАЦ"
ВЛАСТA МЛАДЕНОВИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ "ДРАИНАЦ"
ПРИНОВЉЕНЕ КЊИГЕ ОТКУПОМ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ 2018

Промоција антлогије "Добричко перо"

Промоција књиге "Дневник" Бранимир Ђорђевић

Радионица глуме

У оквиру "Лектирићи феста", који, уз финансијску потпору Министарства културе и информисања, као и Општине Прокупље, организује Народна библиотека "Раде Драинац", уприличена је радионица глуме за ученике Гимназије Прокупље. Руководилац је био драмски уметник Данило Петровић, Прокупчанин који има ангажман у Народном позоришту у Нишу. У радној и креативној атмосфери, осим игрица за концентрацију, већи део вемена полазници су решавали задатке који се тичу беспредметних радњи, тако да је било веома лепих и успелих резултата. И млади глумци и Данило су изразили захвалност на гостопримству које је пружила Гимназија и организатор, као и жаљење да се овакве радионице не организују чешће и са више часова.

 

Ко то тамо прича?

 

Данас је одржан акредитован семинар "Ко то тамо прича?". Семинар је осмишљен као место размене идеја, искуства и вештина заговарања за библиотеке и то кроз радионице и предавања. Предавачи на семинару су: Милена Костић и Шејла Џидић

 

 

Саопштење жирија - "Лектирићи фест" 2018

Стручни жири „ Лектирићи феста", одржао је своју седницу у четвртак, 29. новембра 2018. године у 16 сати, у саставу:
Даниел Јовановић, председник
Љиљана Милосављевић, члан
Јулка Кузмановић- Цветковић, члан
Седницу отвара Зоран Цветковић, организатор фестивала. Након предлога већања и, жири издаје следеће


САОПШТЕЊЕ:


Од маја до новембра 2018. године, жири је одгледао шест представа у конкуренцији за децу и пет за младе. Жири је мишљења да треба истаћи селекцију представа за Фестивал, која је ове године утицала да понуда буде плодна и разноврсна, чиме је жирију остављен тежак, али и инспиративан задатак: пронаћи детаље који ће превагнути у одликама.
Представе су биле храбре, истраживачке, аутентичне, са пуно респекта према драмској баштини, али и новонасталим делима. Протест и крик непристајања на „задат живот", био је видан у конкуренцији представа за младе, а појавила су се нека дивна нова лица генерације која ће у српском театру тек заблистати.
Представе за децу одликовала је ликовност, енергија, задирање у неиспитане просторе и, пре и изнад свега- љупкост и преданост.
Након првог круга, који је представљао номинацију, у другом кругу донесене су једногласне одлуке о одликама:

Опширније...

Ко је на мрежи: 32 гостију и нема пријављених чланова

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

EUTEKA

Шта да читам

924729
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
575
1242
8582
902474
17164
22939
924729

IP: 54.163.42.154
2018-12-15 13:54:24

Видео материјал