ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Библиотекарско друштво

Матичне библиотеке

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
ЖИРИ ЗА НАГРАДУ "ДРАИНАЦ"
ВЛАСТA МЛАДЕНОВИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ "ДРАИНАЦ"
ПРИНОВЉЕНЕ КЊИГЕ ОТКУПОМ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ 2018

Нове књиге у прокупачкој Библиотеци

У Народној библиотеци „Раде Драинац" одржана је изложба на којој је представљено 1000 нових књига. Купљене су средствима Града Прокупља, а њихова вредност износи 500.000 динара.

-Захваљујемо се на подршци локалној самоуправи, јер нам је омогућила да нашим читаоцима понудимо нове наслове. Реч је о најчитанијим књигама, које су представљене на овогодишњем Сајму књига у Београду. Трудимо се да у нашој Билиотеци имамо књиге из свих области, те смо тако, за све заинтересоване, обезбедили доста наслова из популарне књижевности, информатике, психологије, али и других области, рекао је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић и позвао чланове да слободно време за новогодишње празнике и распуст искористе за читање неке нове, интересантне књиге.

Он је додао да је ова изложба последње дешавање у овој години, која је, како каже, за Библиотеку била веома успешна, о чему, између осталог, сведочи и захвалница, коју је Библиотека добила пре неки дан од Српског филозофског друштва.
 

И члан Градског већа Прокупља задужена за културу, Милица Ерић, је овом приликом изразила задовољство што је прокупачка Библиотека достигла законом предвиђен број књига-4500 наслова.

-Драго ми је да наша Библиотека ову годину завршава још једном изложбом књига и што својим читаоцима увек може да понуди нове и актуелне наслове. Књига је свакако најбољи друг и младима и старима, али и богатство које треба да негујемо и чувамо, нагласила је Милица Ерић.

 

 

Извор: https://prokuplje.org.rs/vesti/nove-knjige-u-prokupackoj-biblioteci/

Захвалница

Народна библиотека "Раде Драинац" добила је захвалницу поводом 120 година од оснивања Српског филозофског друштва.

Захвалницу је у малој сали Коларчеве задужбине директору Драгану Огњановићу уручио председник Српског филозофског друштва др Слободан Кањевац. Српско филозофско друштво и Библиотека заједнички већ целу деценију организују у Прокупљу симпозијуме на којима учествују еминентни српски фолозофи.

 

 

Промоција антлогије "Добричко перо"

Промоција књиге "Дневник" Бранимир Ђорђевић

Ко то тамо прича?

 

Данас је одржан акредитован семинар "Ко то тамо прича?". Семинар је осмишљен као место размене идеја, искуства и вештина заговарања за библиотеке и то кроз радионице и предавања. Предавачи на семинару су: Милена Костић и Шејла Џидић

 

 

Радионица глуме

У оквиру "Лектирићи феста", који, уз финансијску потпору Министарства културе и информисања, као и Општине Прокупље, организује Народна библиотека "Раде Драинац", уприличена је радионица глуме за ученике Гимназије Прокупље. Руководилац је био драмски уметник Данило Петровић, Прокупчанин који има ангажман у Народном позоришту у Нишу. У радној и креативној атмосфери, осим игрица за концентрацију, већи део вемена полазници су решавали задатке који се тичу беспредметних радњи, тако да је било веома лепих и успелих резултата. И млади глумци и Данило су изразили захвалност на гостопримству које је пружила Гимназија и организатор, као и жаљење да се овакве радионице не организују чешће и са више часова.

 

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

EUTEKA

Шта да читам

Новости у БДС

957103
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
541
1422
3438
940553
19179
30359
957103

IP: 54.234.114.202
2019-01-23 15:43:18

Видео материјал